Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ)

Интернет студијеСтудије на даљину - DLS

МЕФ Ментори

DLS / Distance learning system

СТУДИЈЕ НА ДАЉИНУ

Интернет студије – Учење на даљину – DLS (Distance Learning Sistem) омогућава студирање од куће по принципу праћења снимљених предавања и самотестирања. Поред праћења наставе и полагања тестова и испита, студент је константно у контакту са професорима, асистентима и колегама у циљу консултација.

Диплома коју добијете након завршених студија на даљину апсолутно је једнака дипломи након завршених традиционалних студија!

Официјелни контакт за упис

+381 69 770 635 upis@mef.edu.rs

Јеврејска 24
11000 Београд - Србија


Радно време:
Радним данима 9-17 h

Обезбедите своје место

Сазнајте више о погодностима. Попуните електронски формулар и у најкраћем року ће Вам се јавити координатор за упис
из МЕФ студентске
службе. Остварите
повлашћене цене
школарина.

Sanja - MEF Fakultet
Sanja - MEF Fakultet

КАКО ФУНКЦИОНИШЕ УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ?

DLS се остварује кроз различите облике наставе: јавно емитовање временски планираног наставног догађаја (уживо емитовање предавања или дискусија наставника/стручњака), предавања у PDF формату и мултимедијални наставни материјал који је доступан на серверу 24h, консултације са професорима путем интернета у циљу неформалног учења кроз дискусије, интернет тестови – колоквијуми и испити ограниченог временског трајања. Завршни испит организује се у испитном року у седишту факултетске установе.

МЕФ факултет DLS
МЕФ студије на даљину

КОЈА ОПРЕМА ЈЕ НЕОПХОДНА
ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ?

Потребан је рачунар, интернет конекција, телефон, активан налог е‑поште, Skype налог, микрофон, камера. Регистрација се врши приликом првог активирања МЕФ Профила. Налог је активан уз једноставну регистрацију са адекватним подацима (јединствена студентска DLS шифра, е‑пошта, име и презиме). МЕФ техничка подршка је доступна за било какву врсту питања и евентуалних проблема.

КО СУ DLS СТУДЕНТИ?

Студенти који се одлуче за систем учења на даљину имају могућност да прате наставна предавања преко својих мобилних уређаја (мобилни телефон, таблет, лаптоп) и тиме на најбољи могући начин организују свој радни дан усклађујући их са својим обавезама, активностима или запослењем. Флексибилан и функционалан DLS систем даје потпуно нову димензију систему школовања. Прогресиван технолошки напредак условио је да и образовни систем буде прилагођен новим методама стављајући студента и његово расположиво време у центар пажње.

Ко су DLS студенти?

ШТА КАЖУ DLS СТУДЕНТИ?

Студенти најчешће у својим коментарима исказују задовољство због трансформације традиционалног начина учења у нов, савремен систем учења. Срећни су због чињенице да DLS пружа могућност да се амбициозни и свестрани млади људи не лишавају похађања наставе којој нису у могућности да физички присуствују.


Неки од коментара студената DLS јесу:

  1. DLS представља апсолутну трансформацију традиционалног начина студирања.“
  2. „Овим системом учења амбициозни и свестрани млади људи који већ граде каријере нису ускраћени за знање само зато што физички нису у могућности да испуне захтеве традиционалног система.“
  3. „Ово је ефикасан, функционалан и акредитован систем учења. Савршен спој.“

КАКО КОМУНИЦИРАЈУ СТУДЕНТИ?

У оквиру DLS система, студент поседује свој лични профил који му пружа могућност да комуницира са студентском службом, колегама, асистентима и професорима. Приликом уписа, студент добија јединствену шифру којом уз остале личне податке отвара лични МЕФ профил на DLS-у. Поред тога што Профил омогућује комуникацију и складиштење непрочитаних порука док студент није био активан на профилу, профил је такође информативног типа. Студент има увид у просечну оцену, број положених и неположених испита, алармни систем за термине у предстојећем испитном року, евентуалне неизмирене рате за школарину, приступ свим предавањима 24h дневно свих дана у години.

МЕФ студије на даљину DLS

УЧЕЊЕ и ОЦЕЊИВАЊЕ

Када се стартује са процесом студија на даљину, студент има на располагању могућност да 24h приступа предавањима и да их слуша и по неколико пута у времену када му обавезе дозвољавају. Поред снимљених предавања, на DLS платформи доступно је преузимање наставног материјала у PDF формату. Електронска форма текстуалног садржаја садржи пажљиво биране информације и податке, као и актуелне интернет линкове који ће Вам бити од помоћи да савладате неопходно градиво. Теоријска настава је употпуњена и практичним задацима. Умрежавањем на софтверској платформи Виртуелно предузеће студенту је омогућено да размењује знања и вештине са колегама кроз практично решавање проблема у реалном предузећу. Након одређеног градива, решавају се тестови на интернету који су временски ограничени. Тако конципирана редовна процена знања, омогућава професору да активно прати напредак сваког појединачног студента на путу стицања квалификација у стручној области. Практични радови (есеји, семинарски, пројекти) шаљу се електронским путем професору на увид, који уз корекције и савете оцењује рад а потом и узвраћа студенту на увид. Све провере знања су документовани и архивирани под шифром студента и доступни су на увид у просторијама Факултета.

blank

КО СУ МЕНТОРИ?

Студентима је доступан координатор DLS-а за све неопходне информације и савете. Професори, и асистенти и сарадници у настави су на распологању за све консултације везане за предмете. Студент има апсолутну слободу да за све што му је неопходно контактира стручно особље Факултета путем е-поште, телефона или Skype-a. Рок за добијање одговора је максимално 24h. Високо стручан професорски кадар са својим експертским знањима и вештинама као и педагошким начином рада пружа сигурну подршку студентима.

КАКО ДА ОДАБЕРЕМ НАЈБОЉИ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ?

МЕФ поседује стручни саветодавни тим који је специјализован за усмеравање младих неодлучних потенцијала. Уколико сте у недоумици око избора студијског смера програма, стручни савет психолога, на основу стандардизованих тестова за усмеравање образовања, професионалну оријентацију и стручно усавршавање нуди могућност да пронађете прави избор.