Новости Студентски профил Moodle
МЕФ
14. Април 2016 / 02:12    1990 Views  

3 Најпрестижнија универзитета у Русији

Креирање јаког бренда универзитета широм света свакако је проистекло из јаке конкуренције. Борба за прилагођавање новој генерацији студената, из године у годину не престаје, чак ни међу најпрестижнијим универзитетима. Међутим, кључ успеха и мерило јачине не проистиче из броја уписаних студената, већ је у броју успешних бивших студената. Управо тим циљем води се и МЕФ факултет, а уколико се водите циљем тако великих институција, логичан корак је и орјентација ка истим пројектима, системом, приступом и начином опхођења према студентима, од првог предавања до свечане доделе диплома. Издвајамо 3 најбољa универзитета у Русији, при чему су нам критеријуми јачина пројеката на истим и стручност свршених студената, као и њихове каријере.

УНИВЕРЗИТЕТ ЛОМОНОСОВ

Основан је 1755. године. Има преко 40.000 студената, 6.000 професора и предавача, 5.000 истраживача који раде на факултетима и истраживачким центрима универзитета. Погледајте МЕФ Иновациони центар који окупља заинтересоване студенте, грађане и правна лица, ради промовисања проналазака, научног и иновативног стваралаштва.

Сваке године прима око 4.000 студената из свих делова света.

Кампус универзитета је велик и комплексан, са површином од милион квадратних метара. Има 1.000 зграда и установа и 8 домова у којима живи преко 12.000 студената.

Библиотекарски систем универзитета је један од највећих у Русији, са преко 9 милиона књига, од којих је 2 милиона на страним језицима, а просечно 55.000 корисника годишње прочита 5 и по милиона књига.

MEF Fakultet - Univerzitet u Rusiji

ПЕТРОГРАДСКИ УНИВЕРЗИТЕТ

Основан 1724. године, Петроградски државни универзитет је најстарији у Русији. Током 290 година постојања, осигурао је статус једног од најбољих руских универзитета. Има богату историју, модерне истраживачке активности, иновативне идеје и свакодневно се развија. Управо МЕФ Институт има за циљ активности усмерене на научно-истраживачки рад, примењених и развојних истраживања, као и унапређења образовно-наставне делатности. Тренутно има преко 32.000 студената, 323 специјализована професора и 24 факултета. Запослених има око 14.000, од којих су 6.000 професори са 289 различитих одсека.

Универзитет има све што је потребно да студентима пружи лагодне студије, хобије и истраживања. Има добро снабдевену истраживачку библиотеку названу по Максиму Горком, истраживачке институте, музеје, издавачку кућу, универзитетски хор, клубове итд. У новембру 2009. године овај универзитет добија статус јединственог научног и образовног комплекса, најстарије образовне установе у Русији, од кључне важности за развој руског друштва.

Такође има право да на дипломама штампа званични симбол Русије.

MEF Fakultet - Univerzitet u Rusiji

УНИВЕРЗИТЕТ НОВОСИБИРСК

Релативно млада институција, уколико погледамо статус у свету који има Универзитет Новосибирск. Основан је 1959. године и налази се 20 километара од града Новосибирск. Иако заузима треће место у Русији по кредибилитету, и даље доста заостаје за претходна два универзитета. Универзитет је значајно допринео развоју Новосибирска као култуног и индустријског центра. Готово да сваки успешан појединац у овом граду своје теоријско знање и практично искуство носи са Универзитета Новосибирск.

Фокус студената стављен је на практичан рад у реалном времену. Односно, теоријско предавање најеминентнијих стручњака испраћено је и практичном наставом успешних предузетника овог града. Одатле је проистекла идеја МЕФ факултета и креиран је пројекат Виртуелно предузеће.

MEF Fakultet - Univerzitet u Rusiji

Милош Мастиловић

Повезане странице