Новости 2 Студентски профил Moodle
МЕФ
24. Август 2018 / 12:26    2341 Views  

Четврта година средње школе: изазов и раскрсница

Током живота сваки човек константно прави изборе. Неки су мањи, свакодневни, попут разматрања шта појести за доручак, а неки велики и важни, попут тога коју школу уписати, којом професијом се бавити, где живети и слично. За ученике средњих школа један од тежих избора свакако је био онај када су завршавали основну школу и уписивали неку од гимназија или стручних школа. Пред њима се сада намеће нови, вероватно чак и важнији избор, а то је одлучивање о упису на факултет.

Избор за успешну будућност

Квалитетно образовање је темељ успеха, а оно зависи управо од избора основних студија за које се будући студенти опредељују. Зависно од изабраног факултета садашњи матуранти одлучују чиме ће се бавити, колико новца ће зарађивати, какав живот ће имати. Имајући у виду које све последице носи овај избор не чуди да су ученици често превише оптерећени доношењем ове одлуке и имају осећај да су под великим притиском.

Доношење било које одлуке умногоме је лакше када поседујемо све релевантне информације. Зато, да би олакшали себи доношење одлуке, они који планирају да упишу факултет у наредној школској години требало би да се распитају о понуђеним опцијама које су пред њима, провере ниво и врсту знања коју би у одређеној институцији стекли и размотре да ли је то у складу са преференцијама које имају у вези са будућим животом.

Управо зато, на Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ) стручни кадар има посебан приступ ученицима средњих школа како би им максимално предочио како студирање на МЕФ-у изгледа и шта им оно конкретно доноси. Будући студенти могу да изаберу један од три студијска програма:Оперативни примењени менаџмент,Примењена економија и финансије и Примењене информационе технологије; а у оквиру сваког смера ученици имају прилику да сазнају за које све позиције се квалификују те тако одлуче који смер је најбољи избор за њих.

MEF Fakultet - Blog cetvrta godina

Свесни да теорија није све што је потребно да би студент заиста усвојио потребна знања и вештине за обављање посла за који се школује, на МЕФ-у се посебан акценат ставља на обезбеђивање разноврсних пројеката и могућност стицања практичних знања која ће омогућити студентима да оно што су научили на факултету умеју да примене и у реалном свету.

Бројни пројекти за матуранте средњих школа

Како би приближили матурантима како изгледа учити и радити у области економије и технологија, МЕФ организује пројекте и акције намењене специјално ученицима четвртих разреда средњих школа. У оквиру њих, ученици могу да стекну бројна корисна знања и вештине, као и да се упознају са начином рада МЕФ факултета и ближе упознају окружење једног студента.

Да би ученици и студенти могли да буду у току са актуелним дешавањима и приликама које факултет пружа, МЕФ је, у складу са савременим начинима комуникације, присутан на омиљеним друштвеним мрежама младих. Пратите МЕФ на Инстаграму и/или Фејсбуку и будите сигурни да не пропустите пројекат намењен можда баш вама.

MEF Fakultet - Blog cetvrta godina

Повезане странице